خداوند در قرآن می فرماید: سَلاَمٌ عَلَیْکُم بِمَا صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَى الدَّارِ؛ به آنان که وارد بهشت شدند می گویند: «درود بر شما به [پاداش] آنچه صبر کردید. راستى چه نیکوست فرجام آن سراى!»(رعد، آیه 24)
از این آیه و آیات دیگر به دست می آید که بهشت پاداش صبر است. حال این صبر در اطاعت یا صبر در مصیبت یا بر معصیت باشد فرقی نمی کند؛ زیرا در زندگی انسان هماره مشکلاتی است که بدون صبر و شکیبایی نمی توان دست یافت.
خداوند در آیات قرآنی از جمله در آیه 153 سوره بقره می فرماید در مشکلات زندگی با صبر و نماز از آن ها عبور کنید و از صبر استعانت بجویید: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ؛ اى کسانى که ایمان آوردهاید، از شکیبایى و نماز یارى جویید زیرا خدا با شکیبایان است.
علامه طبرسی در مجمع البیان در ذیل آیه 24 سوره رعد می فرماید: روشن است که در آیه شریفه «یقولون» به خاطر دلالت کلام حذف شده، و منظور از «سلام» نیز، نه، سلام گفتن تنها بر آنان است، بلکه منظور این است که سلامت و کرامت و نیکبختى و پاداش پرشکوه خدا بى هیچ رنج و ناراحتى و زیان، هماره بر شما باد. و بدین سان فرشتگان به آنان مىگویند: خدا به شما به خاطر پایدارى و شکیبایى تحسینبرانگیزتان، در برابر مشکلات و رنجهاى دنیا و در راه فرمانبردارى از او، و پایدارى در برابر وسوسه نفس و شیطان و شیطانصفتان، پاداشى پرشکوه ارزانى داشته و شما را از ترس و گرفتارىهاى سراى آخرت و روز رستاخیز آسوده و در امان داشته است.
پس انسان به جایی آن که دنبال عاجله و مادیات زودگذر دنیا باشد باید صبور باشد و با تحمل مشکلات و مشقات با استقامت و پایداری کشت برای آخرت کند تا در آخرت با افزایش فضل الهی این کشت را درو کند.